Her cilt tipi için 17 farklı yüz maskesi – Evde uygulanan yüz maskeleri

Evde cilt bakımının en önemli parçalarından biri de yüz maskesi kullanımı. Cildimizle yaşadığımız akne, kuruluk, siyah nokta, pürüzlülük gibi birçok sorunda özel olarak hazırlanmış yüz maskeleri yardımımıza koşuyor.

Evde cilt bakımının en önemli parçalarından biri de yüz maskesi kullanımı. Cildimizle yaşadığımız akne, kuruluk, siyah nokta, pürüzlülük gibi birçok sorunda özel olarak hazırlanmış yüz maskeleri yardımımıza koşuyor. Kil maskesi, sivilce maskesi, siyah nokta maskesi, yumurta akı maskesi, aloe vera maskesi, karbonat maskesi, pirinç maskesi, yoğurt maskesi, salatalık maskesi gibi oldukça popüler birçok yüz maskesi çeşidi bulunuyor.

İçindekiler gizle

Bazı yüz maskeleri ise cilt bakım rutinimizin ayrılmaz bir parçası olup, düzenli kullanımda sağlıklı kalması için cildimizi koruyor. Kimi yüz maskesi cildimizi nemlendirmek ve beslemek için kimisi ise yüz beyazlatma için kullanılıyor. Farklı cilt tipleri için birçok farklı tarifle hazırlanan doğal ya da kimyasal içerikli yüz maskesi mevcut.

Peki her yüz maskesi cildimize uygun mu? Cildimize uygun olan yüz maskesini nasıl belirlemeliyiz? Yüz maske uygulaması ile ilgili tüm sorularınızın cevabını yüz maskesi rehberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca bebek gibi bir cilt için evde maske tarifleri de paylaşacağız.

Evde cilt bakımı nasıl yapılmalı?

Cildimiz gün boyunca kirli havaya maruz kalıyor. Yaptığımız makyaj ve pandemi ile beraber hayatımıza giren cerrahi maskelerle birlikte cildimiz havasız kalıyor. Bu sebeple düzenli periyotlarda medikal cilt bakımı için uzmanlara gitmemiz gerektiği ile beraber evde yapabileceğimiz bakım rutinleri ile birlikte cilt sağlığımızı koruyabiliriz. Evde cilt bakımımızı yaparken en çok üzerinde durmamız gereken konular; aknelerin giderilmesi, siyah noktaların temizlenmesi ve cildin sıkılaştırılması. Gözenekler tamamen açık ve yumuşamış olduğundan cilt bakımınızı duştan sonra yapmalısınız. 

Birinci adım: Temizleme

Cilt bakımının ilk aşaması temizlik. Öncelikle makyajınız varsa çıkarmalısınız. Cilt tipinize uygun ve dermatolojik olarak onaylanmış makyaj temizleyicilerini cildinize uygulamaya özen göstermelisiniz. Üretilen her makyaj ürünü su bazlı olmayabiliyor. Akmayan rimel ve göz kalemlerini yağ bazlı makyaj temizleyiciler ile çıkardıktan sonra ikinci aşamaya geçebilirsiniz. 

O gün makyaj yapmadıysanız bile tüm gün cildinizin gözeneklerinde biriken yabancı maddeleri çıkartmak için bu temizleyicilerle ya da ılık suyla yüzünüzü yıkamanız faydalı olur. 

İkinci adım: Eksfoliasyon

Eksfoliasyon aşamasında cildinizde kalan makyaj artıklarının ve makyaj temizleyici kalıntılarını ciltten temizlemek için tonik veya serum kullanabilirsiniz. Son zamanlarda tercih edilen hyaluronik asit dışarıdan gelen etkenlere karşı cildi bir bariyer gibi koruyor. Eğer hassas bir cildiniz varsa cildi kurutan tonikler yerine hyaluronik asit kullanabilirsiniz. 

Üçüncü adım: Göz kremi

Gözümüzün çevresindeki doku, yüzümüzün diğer bölgelerinden çok daha hassas olduğundan renk değişimleri ve kırışıklıklar daha fazla oluşuyor. Bu sebeple göz bölgemizin sürekli nemli kalmaya ihtiyacı var. Bu bölgelere yüzün diğer kısımları için uygulanan kremlerin temas etmemesi gerekiyor. Bu nedenle günlük cilt bakımında serum ve tonik aşamasından sonra göz çevresi kremlerinin, tüm yüze uygulanacak kremin daha sonra sürülmesi gerekiyor. 

Dördüncü adım: Yüz Maskesi

Hazır alabileceğiniz gibi evde de maske yapabilirsiniz. Ancak maske uygularken cilt tipinize uygunluğu önemli. Örneğin her cilt tipine aynı maskenin iyi gelmediği gibi her maskeyi de gece veya gündüz cildimize uygulayamıyoruz. Örneğin, cildi soyan peeling maskelerini gündüz tercih etmemelisiniz. 

 

Yüz Maskesi, Yüz Maskeleri, Cilt Bakımı, Sağlık Ajandası Sağlık Haberleri
Diğer maskelerin aksine, kil ile yapılan maskeler hem gece hem de gündüz kullanılabilir.

Yüz maskesi nedir?

Yüz maskeleri cildimizin ihtiyacı olan bakımı yoğun bir şekilde veriyor. Yüz maskesi cilde uygulandıktan sonra 10 ila 15 dakika boyunca beklettiğimizde, maskeler özellikle cildin nemli kalmasında büyük yarar sağlıyor. Cildi arındırarak kirleri ve yağları temizleyen yüz maskeleri, ölü derilerin ciltten atılmasında da yardımcı oluyor. 

Yüz maskesi yapmadan önce ilk adım elbette cildimizin hangi maskeye ihtiyacı olduğunu belirlemek. Örneğin, eğer cildimiz kuru ise nemlendirici yüz maskeleri tercih etmeliyiz. Cildimizde sivilce ya da siyah nokta problemi bulunuyorsa tercihimiz arınıdırıcı yüz maskesinden yana olmalı. 

Yüz maskesini nasıl uygulamalıyım?

Cilt için yüz maskelerini birçok şekilde uygulamak mümkün. Uygulayacağınız yüz maskesi kremsi bir formda ise herhangi bir fondöten fırçası ile maskeyi cildine sürebilirsiniz. Yüzünüzü temizledikten sonra dikkat etmeniz gereken en önemli noktaysa cildi nemlendirmek. Bilhassa arındırıcı bir yüz maskesi uyguladıysanız gözenekleri sıkılaştırmak için tonik kullandıktan sonra cildinize nemlendirici krem sürebilirsiniz. 

Yüz Maskesi, Yüz Maskeleri, Cilt Bakımı, Sağlık Ajandası Sağlık Haberleri
Yüz maskesi tariflerinde sıkça yer verilen Aloe Vera cilt için güçlü bir nemlendiricidir.

Hangi cilt tipine göre hangi yüz maskesi seçilmeli?

Yüz maskesi belirlerken cildimizin neye ihtiyacı olduğunu anlamamız gerekiyor. Örnek vermek gerekirse kil bazlı maskeler yağlı ve akne problemi olan ciltler için kullanılmalı. Çünkü kilin ciltte bulunan fazla yağı yok etme gibi bir özelliği bulunuyor ve ciltte akneye sebep olan bakterileri de öldürüyor.  

Krem maskeler daha çok cildi nemlendirmek ve yumuşatmak amacıyla kullanılıyor. Normal ya da kuru bir cildiniz varsa bilhassa tercih etmeniz gereken maskeler bunlar. Yaşlanma karşıtı özelliği de olan kremsi maskeler cilde ışıltı ve enerji de katıyor. 

Jel maskeler genel olarak bütün cilt tipine uygun olsa da daha çok hassas ve kuru ciltlere öneriliyor. Genelde hafif bir yapıya sahip olan jel maskeler, cildinizi aynı anda gerginleştirip sıkılaştırırken diğer yandan ona hızla nem kazandırıyor. 

Çamur maskeleri de kil maskeleri gibi yağlı ve akne sorunu olan ciltlere öneriliyor. Kil maskeler cildi daha çok kuruturken çamur maskeleri ciltteki yağ dengesini koruyor. Eğer cildiniz çok yağlı değilse çamur maskesi cildinize  kil maskesinden daha iyi gelebilir. 

“Peel-off” olarak da adlandırılan maskeler soyma işlemi sırasında kiri ve ölü hücreleri ciltten çekip alıyor. Tüm cilt tipleri için uygun olan soyulan maskeleri cildi toksinlerden arındırarak cildi tazeliyor. 

Son zamanların bakım trendlerinden biri olan kağıt maskeler birçok cilt tipine uygun ve bir çok çeşidi de mevcut. Yüzü kaplayan kağıt maskelerin kullanımı diğer maskelere nazaran çok daha kolay. Piyasada yaşlanma karşıtı nemlendirme özelliği taşıyan kağıt maskelere, arındıcı kağıt maskelerden sıkılaştırıcı olanlara kadar birçok kağıt maske çeşidine de ulaşmanız mevcut. 

Yüz Maskesi, Yüz Maskeleri, Kil Maske, Kil Maskeler, Cilt Bakımı, Sağlık Ajandası Sağlık Haberleri
Kil maskeleri özellikle yağlı ve karma ciltler için öneriliyor.

Yağlı bir cildim var. Hangi maskeleri uygulamalıyım?

Yağlı ciltler için maske kullanımında özellikle kil maskeleri öneriliyor. Siyah, beyaz ve yeşil olarak farklı seçenekleri olan kil maskelerinin yanı sıra uygulayabileceğiniz diğer maskeleri de sizler için derledik.

Yağlı ciltler için maske tarifleri

Yağlı ciltler için evde uygulayabileceğiniz doğal yüz maskeleri:

Yeşil kil maskesi

Yeşil kil demir ve magnezyum açısından çok zengin. Ciltteki toksinleri attığı gibi aynı zamanda yağ dengesini de düzenliyor. Bir çay kaşığı yeşil kile ekleyeceğiniz bir tatlı kaşığı papatya suyu ile cildinizi arındırabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı papatya suyu ile bir bir çay kaşığı yeşil kili karıştırın. Daha sonra gözünüze ve göz çevrenize gelmeyecek şekilde cildinize uygulayın. Maske kuruyana kadar bekleyin. Daha sonra ılık su ile cildinizi temizleyin ve nemlendirici uygulayın. Maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz. 

Beyaz kil maskesi

Ciltteki yağlanmaya birebir gelen beyaz kil maskesinin hazırlanışı ise şu şekilde; iki yemek kaşığı su ve iki yemek kaşığı beyaz kili karıştırın. Daha sonra maskeyi sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi ılık bir suyla temizledikten sonra nemlendiricinizi sürmeyi unutmayın. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz. 

Siyah kil maskesi

Yeşil ve beyaz kil maskesine alternatif olarak kullanabileceğiniz siyah kil maskesi tarifi ise şu şekilde: bir çorba kaşığı siyah kil, bir çorba kaşığı bal, bir çay kaşığı zeytinyağı, bir ya da iki damla limon suyunu karıştırın ve cildinize uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra yıkayın ve nemlendirin. 

Yüz Maskesi, Yüz Maskeleri, Düzenli Yüz Maskesi kullanımı, Cilt Bakımı, Sağlık Ajandası Sağlık Haberleri
Yüz maskelerini düzenli olarak kullanmak görünür derecede sonuç verebiliyor.

Akneli – sivilceli ciltler için hangi maske yapılmalı?

Ciltteki sivilceler, hormonal sebeplerden olabileceği gibi cildimizdeki yağ oranının fazla olmasından da kaynaklanabilir. 

Akne eğilimli ciltler için sivilce maskesi tarifleri

Evde uygulayabileceğiniz sivilce maskesi tarifleri:

Sivilce karşıtı çilekli maske

Çileğin içinde bulunan salisilik asit ise bu konuda imdadımıza koşuyor. Yağlı, sivilce oluşumuna yatkın ya da karma bir cildiniz varsa bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Hazırlamanız için beş ya da altı çilek, bir tatlı kaşığı limon suyu, bir adet yumurta beyazı, bir tatlı kaşığı bal ve bir çay kaşığı esmer şekere ihtiyacınız var. Tüm malzemeleri karıştırarak pürüzsüz hale getirdikten sonra kaşıtırın ve cildinize dairesel hareketlerle uygulayın. 10 dakika kadar bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. 

Aloe Veralı sivilce maskesi

Aloe Vera bitkisinden çıkardığınız üç yemek kaşığı jeli, bir yumurta, bir tatlı kaşığı bal ile karıştırın ve arpa unu ekleyin. Hazırladığınız maskeyi cildinize uygulayın ve 15 ila 20 dakika arası bekletin. Hazırladığınız bu maskeyi akneli cildinize haftada iki kez sürebilirsiniz. 

Akneli ciltler için yapabileceğiniz bir diğer Aloe Vera maskesi ise şu şekilde: iki yemek kaşığı Aloe Vera jeli, dört yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı toz tarçını karıştırın. Sivilceli bölgeye yayın ve kurumasını bekleyin. Daha sonra yıkayın ve nemlendiricinizi sürün. 

Sivilceler için yoğurt maskesi

Çok yağlı ve sivilceli ciltler için tercih edilebilecek bir diğer maske ise yoğurt maskesi. Yeşil kil ve yoğurdu karıştırarak yapabileceğiniz bu maske yağlı ciltlere bire bir. Bir yemek kaşığı yeşil kil ve yoğurdu karıştırdıktan sonra cildinize uygulayın. 10 dakika kadar beklettikten sonra yıkayın ve nemlendirici sürün. 

Yüz Maskesi, Yüz Maskeleri, Cilt Bakımı, Sağlık Ajandası Sağlık Haberleri

Kuru bir cildim var. Hangi maskeyi uygulamalıyım?

Eğer kuru bir cildiniz varsa cildinizin nem ihtiyacını giderecek ürünleri kullanarak cildinizi nemli ve canlı tutabilirsiniz. Kurulukla mücadele ederken cildinizde kuruluk sebebiyle oluşabilecek çizgilerle de savaşabilirsiniz. 

Kuru ciltler için maske tarifleri

Kuru ciltler için evde kolayca hazırlanabilecek pratik ve doğal yüz maskeleri:

Muz, yulaf ve ballı maske

Bir adet olgun muz, bal ve yulaf ile yapabileceğiniz bu maskeyi yüzünüze uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Maskeyi ılık su ile yıkadıktan sonra nemlendiricinizi sürmeyi unutmayın.

Tereyağı, tarçın ve portakallı maske

Kuru ciltlerin pullanma ve egzama oluşumu gibi problemlerini tedavi eden bu maske içerisinde bulunan nane kremi ile de gözeneklerin açılmasını sağlıyor. Bu maske için 300 gram hakiki tereyağı, bir çorba kaşığı tarçın, beş damla portakal yağı ve bir çay kaşığı nane kremine ihtiyacınız var. Maskeyi yapmaya tereyağını eriterek başlayın. Daha sonra üzerine tarçını ekleyin ve karıştırın. Nane kremi ve portakal yağını da ekledikten sonra 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kremsi bir hale geldikten sonra maskeyi kullanabilirsiniz. 

Yüz Maskesi, Yüz Maskeleri, Cilt Bakımı, Sağlık Ajandası Sağlık Haberleri
Gül suyu ve soda cildinizi sıkılaştırmak için etkili ve doğal ürünlerdir.

Cilt lekelerine hangi maske iyi geliyor?

Aknelerimizden kurtulsak bile, eski akne izlerimiz ya da güneş lekelerimiz cildimizde kalabiliyor. Cilt lekelerini geçirecek olan maskeleri şu şekilde derledik:

Cilt lekeleri için maske tarifleri

Cilt lekeleri için evde kolayca hazırlanıp uygulanabilecek pratik ve doğal leke giderici yüz maskesi tarifleri:

Yumurta akı ve karbonat maskesi

Haftada bir düzenli olarak uygulayabileceğiniz yumurta akı ve karbonat maskesinin hazırlanışı şu şekilde: yumurta akı ve karbonatı bir kasede karıştırın. Göz ve dudaklarınıza değmeyecek şekilde yüzünüze uygulayın ve 10 dakika beklettikten sonra yıkayın. 

Limon maskesi

Tüm turunçgiller gibi limon da lekeler için ideal bir ürün. Limon ve toz şekeri karıştırarak yapabileceğiniz bu maskeyi akşam uygulamalısınız. Çünkü turunçgiller güneşe karşı cildimizi daha hassaslaştırıyor ve böylelikle leke oluşumu kolaylaşıyor. Maskeyi uyguladıktan sonra beş dakika kurumasını bekleyin ve yıkayın. 

Akne sivilce ve siyah noktalar için Yüz Maskesi, Yüz Maskeleri, Cilt Bakımı, Sağlık Ajandası Sağlık Haberleri
Akne ve siyah noktalar hormonal olabileceği gibi cildin yağ dengesinin fazlalığından da olabiliyor.

Siyah noktalar için en iyi maske hangisi?

Akneler kadar siyah noktalar da başımıza bela olabiliyor. Aşağıda sizler için derlediğimiz maskeleri düzenli kullanarak siyah noktalardan kurtulmak mümkün. 

Siyah noktalar için yüz maskesi tarifleri

Siyah noktaları gidermeye yardımcı olan pratik ve doğal yüz maskesi tarifleri:

Jelatin ve süt maskesi

Süpermarketlerden ve aktarlardan alabileceğiniz toz jelatin içinde bulunduğu yapışkan özelliği sayesinde cildimizden siyah noktaları söküp alıyor. Jelatin alırken sade ve ek maddeler içermemiş olmasına dikkat etmelisiniz. Mikrodalga için uygun olan bir kaba koyarak süt ve jelatini eritin. 10 saniye kadar mikrodalgada tuttuktan sonra maske ılıklaştığında cildinize sürün. Maske kuruduğunda cildinizden soyup atın ve ardından nemlendirici krem sürün. 

Bal, limon ve aspirin maskesi

Bal, limon ve aspirin maskesi için gerekli olanlar bir yemek kaşığı süzme bal, bir tatlı kaşığı limon suyu ve üç adet aspirin. Temiz bir cilde uygulamanız gereken maskeyi kolayca hazırlayabilirsiniz. Aspirinleri ezip parçacıklar haline getirin ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. 15 ila 20 dakika arasında beklettiğiniz bu maskeyi kuruduktan sonra yıkayın ve nemlendirici sürün.

Cilt sıkılaştırıcı domates maskesi

Domates ve limon kullanarak yapacağınız cildi ve gözenekleri sıkılaştıran bu maske kolayca uygulayabilirsiniz. İki tane orta boy olgunlaşmış domates, bir yemek kaşığı limon suyu, iki yemek kaşığı toz şeker ile yapılan maske şu şekilde hazırlanıyor: kabuklarını soyduğunuz domates ile limon suyunu blenderda karıştırın ve şeker ekleyin. Macun kıvamına gelen karışımı yüzünüze pamukla uygulayın ve bekletin. 15 dakika sonra yıkayıp nemlendirici sürebilirsiniz. 

Yüz Maskesi, Yüz Maskeleri, Cilt Bakımı, Sağlık Ajandası Sağlık Haberleri
Kullanım rahatlığı sebebiyle sıkıştırılmış maskeler sıkça tercih ediliyor.

Sıkıştırılmış maske nedir?

Kullanım rahatlığı sebebiyle sıkça tercih edilen sıkıştırılmış maske, kağıt maskenin küçük hale getirilerek sıkıştırılmış haline deniyor. Su veya süt gibi sıvı bir maske yapacaksanız bu küçük maske kağıtlarını içine atıp emmesini beklemelisiniz. Daha sonra maskeyi açarak yüzünüze yerleştirin ve 10 ya da 15 dakika kadar bekletin. Örneğin, bal,süt ve zeytinyağını karıştırarak sıkıştırılmış kağıt maskeleri kullanabilirsiniz. 

yuz maskesi cilt bakimi saglikajandasi - Her cilt tipi için 17 farklı yüz maskesi - Evde uygulanan yüz maskeleri - Sağlık Haberleri - Sağlıkla İlgili Güncel Bilgi - Evde cilt bakımının en önemli parçalarından biri de yüz maskesi kullanımı. Cildimizle yaşadığımız akne, kuruluk, siyah nokta, pürüzlülük gibi birçok sorunda özel olarak hazırlanmış yüz maskeleri yardımımıza koşuyor. Kil maskesi, sivilce maskesi, siyah nokta maskesi, yumurta akı maskesi, aloe vera maskesi, karbonat maskesi, pirinç maskesi, yoğurt maskesi, salatalık maskesi gibi oldukça popüler birçok yüz maskesi çeşidi bulunuyor.

Cildinizin farklı ihtiyaçları için doğal yüz maskeleri

Farklı cilt tipleri için doğal malzemelerle hazırlanmış ve evde kolayca uygulayabileceğiniz yüz maskelerini sizler için derledik. Bu yüz maskesi tarifleriyle cildinizin bebek gibi pürüzsüz görünmesini sağlayabilir, cildinizi nemlendirebilir, ph’ını dengeleyebilir, vitamin bakımlarını yapabilir, cildinizi beyazlatabilir ve yenilenip tazelenmesi için cildinizi destekleyebilirsiniz.

Patates suyu maskesi

Cildinizin pürüzsüz görünmesini sağlayacak patates maskesini hazırlamak ve uygulamak oldukça basit. Patates maskesinin gözle görülen etkilerinden biri, cildinizin pudra veya fondöten kullanılmış gibi görünmesini sağlaması. Bu maske için ihtiyacınız olan tek şey sadece orta boy bir patates. 

Patatesin kabuklarını soyun ve daha sonra patatesi rendeleyin.Rendelediğiniz patatesleri avucunuza alarak suyunu çıkarın ve çıkan suyu ayrı bir kaba alın. Bu suyu daha önce temizlediğiniz cildinize sürün. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra cildinizi yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada üç kez yapabilirsiniz.

*Patates maskesi uygulamasının bilinen bir zararı yoktur ancak alerjik bir cilde sahipseniz maskeyi uygulamadan önce uzman bir dermatologa başvurmalısınız.

patates maskesi yuz maskesi cilt bakimi saglikajandasi 1 - Her cilt tipi için 17 farklı yüz maskesi - Evde uygulanan yüz maskeleri - Sağlık Haberleri - Sağlıkla İlgili Güncel Bilgi - Evde cilt bakımının en önemli parçalarından biri de yüz maskesi kullanımı. Cildimizle yaşadığımız akne, kuruluk, siyah nokta, pürüzlülük gibi birçok sorunda özel olarak hazırlanmış yüz maskeleri yardımımıza koşuyor. Kil maskesi, sivilce maskesi, siyah nokta maskesi, yumurta akı maskesi, aloe vera maskesi, karbonat maskesi, pirinç maskesi, yoğurt maskesi, salatalık maskesi gibi oldukça popüler birçok yüz maskesi çeşidi bulunuyor.

Salatalık maskesi

Salatalık, içerdiği C vitaminlerinden dolayı tam bir cilt dostu. Salatalık ile cildinizi iyileştirebilir, cilt bariyerini güçlendirebilir ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Salatalık maskesi, sıkılaştırıcı etkisinden dolayı ciltte olan geniş gözeneklerin küçülmesine de katkı sağlıyor. İçerisinde bulunan kalsiyum, fosfor, magnezyum, çinko, demir, potasyum, C, E ve B vitaminleri sebebiyle salatalık maskesinin sayılamayacak kadar çok faydası bulunuyor.

Salatalık maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler bir adet salatalık, iki tatlı kaşığı yoğurt ve bir çay kaşığı zeytinyağı. Salatalığın kabuğunu soyduktan sonra rendeleyip bir kaba koyun. Yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Karışımı cildinize uygulayın ve yaklaşık 20 dakika kadar bekletin. Maskeyi temizleme aşamasında ılık su kullanmalısınız. Bu maskeyi haftada iki veya üç defa uygulayabilirsiniz.

 

pirinc maskesi yuz maskesi cilt bakimi saglikajandasi 1 - Her cilt tipi için 17 farklı yüz maskesi - Evde uygulanan yüz maskeleri - Sağlık Haberleri - Sağlıkla İlgili Güncel Bilgi - Evde cilt bakımının en önemli parçalarından biri de yüz maskesi kullanımı. Cildimizle yaşadığımız akne, kuruluk, siyah nokta, pürüzlülük gibi birçok sorunda özel olarak hazırlanmış yüz maskeleri yardımımıza koşuyor. Kil maskesi, sivilce maskesi, siyah nokta maskesi, yumurta akı maskesi, aloe vera maskesi, karbonat maskesi, pirinç maskesi, yoğurt maskesi, salatalık maskesi gibi oldukça popüler birçok yüz maskesi çeşidi bulunuyor.

Pirinç suyu maskesi

Pirinç suyu maskesi uzun yıllardır güzellik ürünü olarak kullanılıyor. Özellikle cildi beyazlatma özelliğiyle biliniyor. Pirinci kaynatarak veya soğuk suda bekleterek yapılan pirinç suyu maskesi, bol miktarda mineral içeriyor. E ve B vitaminleri ile birlikte farklı esansiyel amino asitler barındıran pirinç suyu maskesi bu sebeple çok tercih ediliyor. Uzakdoğu kültüründe güzellik ve cilt bakım rutininin ayrılmaz parçası olan pirinç maskesini hazırlamak ve uygulamak da oldukça kolay.

Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile birlikte kaynamasını bekleyin. Daha sonra bu karışımı bir gün bekletin. Pirinç içeriğinde olan vitaminleri mineralleri bu karışıma bırakacaktır. Beklettiğiniz karışımı süzün ve suyunu ayrı bir kaba alın. Karışımı temiz cildinize ve boynunuza uygulayın. 30 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

 

buz maskesi yuz maskesi cilt bakimi saglikajandasi 1 - Her cilt tipi için 17 farklı yüz maskesi - Evde uygulanan yüz maskeleri - Sağlık Haberleri - Sağlıkla İlgili Güncel Bilgi - Evde cilt bakımının en önemli parçalarından biri de yüz maskesi kullanımı. Cildimizle yaşadığımız akne, kuruluk, siyah nokta, pürüzlülük gibi birçok sorunda özel olarak hazırlanmış yüz maskeleri yardımımıza koşuyor. Kil maskesi, sivilce maskesi, siyah nokta maskesi, yumurta akı maskesi, aloe vera maskesi, karbonat maskesi, pirinç maskesi, yoğurt maskesi, salatalık maskesi gibi oldukça popüler birçok yüz maskesi çeşidi bulunuyor.

Buz maske nedir? Nasıl uygulanır?

Buz maskesi cilde canlılık kazandırmakla birlikte yaş aldıkça ortaya çıkan cilt sarkmalarının toparlanmasına da fayda sağlıyor. Ciltteki fazla yağın alınması ve cildin parlak görünmesi için suya birkaç damla limon suyu da ekleyebilirsiniz. Günlük kreminizi sürün ve daha sonra kremi yüzünüzde tam emilmeden önce bir kalıp buzu alıp dairesel hareketlerle yüzünüzde gezdirin. Tüm cildinize iki veya üç dakika uygulamak yeterli olacaktır. Bu maskeyi haftada maksimum iki uygulayabilirsiniz.

Erkekler için yüz maskeleri

Erkekler de en az kadınlar kadar cilt sorunlarından mustarip. Buna ek olarak günümüzde birçok erkek en az kadınlar kadar cilt bakımına da önem gösteriyor. Haftada bir ya da iki kez uygulayacağınız maskelerle cilt sorunlarınıza çare bulabilirsiniz. Kadınlar için önerilen her maskeyi kullanabileceğiniz gibi ek olarak sizin için derlediğimiz maske tariflerini de kullanabilirsiniz.

Kuru ciltler için maske

Kuru cilde sahipseniz  bu karışım sizin için harika olabilir. Bu maske, özellikle tıraştan veya güneşte vakit geçirdikten sonra cildinizdeki donuk görünümünden kurtulmanızı sağlayacak. Bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler bir tatlı kaşığı Aloe Vera jeli ve bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı. 

Aloe vera jeli ve hindistan cevizi yağını karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve 15 – 20 dakika arasında bekletin. Cildinizi temizleyin ve ardından tüm yüze nemlendirici uygulayın. 

* Bu maskenin bilinen bir zararı yoktur ancak alerjik bir cilde sahipseniz maskeyi uygulamadan önce uzman bir dermatologa başvurmalısınız.

Yağlı ciltler için maske

Yağlı ve sivilceye eğilimli cilt tipleri için harika bir yulaf ezmesi maskesi uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi ölü cilt hücrelerini temizlemek, cildi nemlendirmek ve sivilcelerle savaşmak için haftalık olarak kullanabilirsiniz. Bu maske için iki yemek kaşığı yulaf ezmesi, iki yemek kaşığı yoğurt ve iki yemek kaşığı bal yeterli. 

Tüm malzemeleri  bir macun kıvamına gelene kadar bir kasede karıştırın. Daha sonra gözeneklerinizi açmak için yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve kurulayın. Karışımı temiz ellerle veya yumuşak bir sünger veya yüz fırçasıyla yüz ve boyun bölgelerine uygulayın. Özellikle hassas olduğu için dudak ve göz çevresinden kaçının. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra cildinizi yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada bir olacak şekilde uygulayabilirsiniz. 

Yaşlanma karşıtı yoğurt maskesi

Yaşlanmayı geciktiren en iyi bileşenlerden biri yoğurttur. Tamamen doğal olan bu maskeye yoğurtla birlikte ekleyeceğiniz malzemelerle cildiniz daha nemli ve ışıltılı olacak. Bu maske için iki tatlı kaşığı yoğurt ve bir tatlı kaşığı bal yeterli. 

Yoğurt ve balı karıştırarak macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yeni yıkanmış yüze maske uygulayın ve 10 ila 15 dakika kadar bekletin. Maskeyi ılık suyla yıkayın ve yüzünüzü kurulayın. Daha sonra nemlendiricinizi sürebilirsiniz.

Sivilcelere karşı yüz maskesi

Sivilceler cilt problemlerinin başında geliyor. Bu maske tarifi ile sivilcelerle mücadele edebilir ve siyah noktalardan kurtulabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler iki yumurta akı, bir tatlı kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı bal. 

Bir kapta bir yumurta akı ve bir tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp köpük hale gelene kadar çırpın. Yarım çay kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Gözenekleri açmak için yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve kurulayın. Bu karışımı ince bir tabaka halinde cildinize uygulayın ve ılık suyla durulamadan önce 10-15 dakika bekletin. Daha sonra nemlendiricinizi uygulayabilirsiniz.

 

Kaynaklar:
Dermatoloji Dergisi
Medikal Estetik Derneği
Türk Dermatoloji Derneği

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Tatile lekesiz bir ciltle çıkmak için…

Cilt gençleştirmek için 10 öneri

Cildinizi probiyotikle güçlendirin

El çatlaklarına ne iyi gelir? El çatlamasına 9 doğal çözüm!

Bu detoks tam sizlik! İnatçı kilolara karşı 5 kurallı detoks

Zayıflamak için neler yapmalıyız? 21 etkili tavsiye!

 

İçerik Sağlayıcı:

Exit mobile version